BOUWMONITOR NEDERLAND

Corona heeft een grote impact op de economie en de bouw. Samen met USP Marketing Consultancy werd daarom eind maart 2020 de bouwbrede monitor gestart. Deze maandelijkse BouwMonitor geeft een beeld hoe het bij 11 marktpartijen uit de bouwkolom gaat. Hierin worden omzetontwikkeling, de omzetverwachting, maatregelen en de consequentie op de strategie gemeten.

Maandelijks inzicht in de marktsituatie in de bouw- en vastgoedsector

Door Corona verandert de marktsituatie snel. Uit het Bouwpanel van USP en het lezersbestand van Cobouw, de Architect, Vastgoedmarkt, Installatie Journaal en Gawalo bevragen we maandelijks minimaal 650 organisaties uit de bouwkolom. Denk daarbij aan ontwikkelaars, beleggers, corporaties, bouwkundige architecten, interieur architecten, aannemers B&U, aannemers GWW, W- en E-installatiebedrijven en afbouwbedrijven. We stellen vragen over de omzetontwikkeling & -verwachting, de maatregelen die men neemt en de consequentie van de marktsituatie op de strategie. 

Er is momenteel vanuit veel hoeken informatie beschikbaar, maar niet frequent, te laat of slechts gericht op een enkele marktpartij. Omdat de bouw- en vastgoedketen uit veel partijen bestaat en sommige partijen eerder dan wel later geraakt worden, is het verstandig om vanuit de hele kolom te onderzoeken.

Waarom dit rapport bestellen?

In deze onzekere tijd is het hebben van complete en actuele marktinformatie een vereiste. Hoe gaat het in de keten, verslechtert de markt, zijn er al lichtpuntjes te ontdekken? 

Met de BouwMonitor weet u hoe het met de markt (uw klanten en vergelijkbare bedrijven) gaat.

Ja, mail mij het laatste maandelijkse inzicht

Dit rapport wordt u aangeboden door